26 февраля 2013

Рецензія на фільм "Мисливці на відьом" (Hansel & Gretel: Witch Hunters)

Рецензія на фільм "Мисливці на відьом"

Нахабство, яке ні чого доброго не дало

Синопсис: Ледь не загинувши в лапах жахливої ​​відьми, Гензель і Гретель стали тільки сильнішими. Одержимі помстою, вони ведуть відчайдушну боротьбу зі злом, навіть не підозрюючи, що їх чекає щось куди більш небезпечне - власне минуле.

Твіт рецензія: Томмі Віркола - Голлівудський Остап Бендер. Молодця. Вчитися у нього треба.

Після перегляду творіння Вірколи, згадався фільм "Дістати коротуна" Баррі Зонненфельда. Зовсім не через схожість сюжетів і пересічення акторів або сцен. Причина в іншому. Я думаю, що режисер фільму "Мисливці на відьом" точно водить дружбу з мафіозі або іншими багатіями. Маючи за душею тільки хвацький слешер, і стати головним у студійному проекті? Не все чисто. У Голлівуд пробралася корупція.

Але треба, напевно, про фільм написати, а не розводити міркування, що та як. Я скажу, що все найкраще показали в трейлері. Треш, угар і екшн. Більше у фільмі нічого немає. Історія схожа на примарний переказ підлітка. Ну, коли розповідаєш приблизно так: "І тут вона стріляє з кулемета, а він підстрибує і стрілою додає ... А, так, ще є троль. Так він ... ". Все так і продовжується. Вибачте, не цікаво.

Рецензія на фільм "Мисливці на відьом"

Чого не можна відняти, так це рівня постановки вбивств, чукалова. Томмі відмінно знається на цьому. Він насолоджується кожним гаджетом, кожним рухом, кожною бризкою крові, кожним новим монстром. Так захоплюється, що забуває про інші складові фільму. Якби ще найняли сценариста для впорядкування історії, то "Мисливці ..." взагалі стали б культовим фільмом. По ньому б вчилися ставити сцени-стрілялки.

Одна справа - продати історію студії. Зовсім інша - заманити акторів. На що купився акторський склад? Я думаю, за участі молодих, невідомих осіб фільм тільки виграв би. Тут же Джеремі Реннер, який все ніяк не знайде себе, Джемма Артертон, яка загубилася на фоні успіху Дженіфер Лоуренс, і Фамке Янсен, яка ніяк не позбудеться "горба" "Людей Х". Що їм робити разом, коли просто відсутні драматичні сцени?

Взагалі-то, Томмі Віркола вже зібрав валізи і поїхав знімати другу частину "Мертвого снігу". Відірвався в Голлівуді. Тепер буде займатися своєю справою. У США йому треба було б поставити проекти типу "Будинок 1000 трупів", "Колекціонер". А там дивись і нове щось відкрив би в слешерах.

Висновок: Кіно яке не повинно було з'являтися. Варто дивитися тільки тому, хто любить екшн і нові види вбивств. Ну і троль прикольний.

Антошка Сірий Лев Фролов